Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo Pandion Bertone Concept

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo Pandion Bertone Concept

http://news.automedia.bg/read/8978.html

Това не видях да е пускано,а случайно попаднах тази сутрин на него.Преди малко си говорихме за хищни физиономии в една друга тема,та викам да се пренесем тук с нещо свежо ,което така и така няма да види бял свят,но пък може да даде линия на бъдещи модели.
    Какво мислите?
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Има ли случай в историята Бертоне да са направили нещо, поне малко в духа на Алфа?! Години наред ги канят за концепти и през цялото време създават самоцелни изроди тип тийнейджърска радост - нищо, нищо, което да прави колата разпознаваема Алфа (решетката не се брои)...
    Са отивам да си припомня дали има сериен модел Алфа с дизайн на Бертоне.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

...
      Last edited by pooh; d.m.y г., 12:27.

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
        Има ли случай в историята Бертоне да са направили нещо, поне малко в духа на Алфа?! Години наред ги канят за концепти и през цялото време създават самоцелни изроди тип тийнейджърска радост - нищо, нищо, което да прави колата разпознаваема Алфа (решетката не се брои)...
        Са отивам да си припомня дали има сериен модел Алфа с дизайн на Бертоне.
        а ти си фен на алфа или бъркам...

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

нещo експресно и си връщай думите бързо

Click image for larger version

Name:	Image196.jpg
Views:	1
Size:	97.4 Килобайта
ID:	2275384
          Click image for larger version

Name:	Image197.jpg
Views:	1
Size:	94.1 Килобайта
ID:	2275385

http://www.facebook.com/VenturaGarage
          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Задната част е уникален шедьовър на искуството, от студиото на "Бертоне" май са взаимствали от Джордж Лукас, напомня ми на крайслер кръстосвач от Star Wars.
            Attached Files

Comment

Басс, ето едно много алфенско бертоне

имат страшни концепти (и в двата смисъла), а не се сещам за серийно бертоне, което да не е красиво
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

колата е страшна, предницата носи духа на 159, а задницата както каза доко си е произведение на изкуството

целта на концептите е да се лансират дизайнерски елементи, които в последствие да се представят в цялата гама, а не да се построи кола от тях !
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                  Басс, ето едно много алфенско бертоне ...
                  имат страшни концепти (и в двата смисъла), а не се сещам за серийно бертоне, което да не е красиво
                  Нда, тука нямам какво да кажа (и на Нено за примера) И действително работите им за масови модели последните години са си ОК.

Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
                  От последните Алфа GT
                  Тук вече увяхвам напълно.

Може би само скорошните им концепти да са офтопик (и затва да не виждат бял свят, алилуя), но горната жлъчна забележка съм почвал да я пиша поне три пъти през последните 1-2 години (само дето този път натиснах "Публикувай" )
                  Last edited by bass; d.m.y г., 13:27.

Comment

Нда, тука нямам какво да кажа (и на Нено за примера) И действително работите им за масови модели последните години са си ОК.

Може би само скорошните им концепти да са офтопик (и затва да не виждат бял свят, алилуя), но горната жлъчна забележка съм почвал да я пиша поне три пъти през последните 1-2 години (само дето този път натиснах "Публикувай" )
                    Да не забравяме и Lancia Stratos ,както и другите модели правени от тях в Групата Фиат,за повече информация тук:
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Bertone
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

На мен пък ми харесва... има стил за разлика от маспродукцията напоследък.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не бе, то и на мен ми харесва да я гледам, извадена от контекста и сама по себе си. И задницата наистина е произведение на изкуството.... именно на изкуството, предвид вероятната липса на всякаква функционалност из всички тия пластинки и джунджурийки (каквито са любими на всички начинаещи 3D-ентусиасти при първия им макет на космически кораб).

Може би след излизането на варианта на Пининфарина ще е по-ясно какво имам предвид (или поне се надявам).
                        Вероятно липса на "конкретност" е това, което ме дразни в подхода на Бертоне - раздават го независими артисти, един вид .

Comment

Вероятно липса на "конкретност" е това, което ме дразни в подхода на Бертоне - раздават го независими артисти, един вид .
                          е и ? как иначе да се дърпа дизайна напред ?
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                            е и ? как иначе да се дърпа дизайна напред ?
                            Дизайнът е да направиш нещо така, че максимално да отговаря на определeно изискване. Красотата идва като резултат, а не е самоцел (при художниците може и да е единствена цел де, но не и при дизайнерите).
                            Предните спойлери във Формула 1 са не по-малко футуристични и бъкани с детайли от задницата на бертонския концепт, но е ясно защо са точно такива и стоят адекватно там. Мега яки. Странно защо не ги слагат и на Ярис.
                            Ефектните прагове и спирачни апарати също не са направени да радват окото на селския тунер (нищо, че масово се ползват за тва).
                            Тъй че работата на концепта е да покаже колко съвършена може да е една кола в това, за което е предназначена.

...после идват производствените мениджъри, счетоводителите, юроенкап, зелените активисти, сдружението на майките-феминистки и разказват играта на концепцията...
                            Last edited by bass; d.m.y г., 15:28.

Comment

Дизайнът е да направиш нещо така, че максимално да отгаваря на определно изискване. Красотата идва като резултат, а не е самоцел (при художниците може и да е единствена цел де, но не и при дизайнерите).
                              Предните спойлери във Формула 1 са не по-малко футуристични и бъкани с детайли от задницата на бетонския концепт, но е ясно защо са точно такива и стоят адекватно там. Мега яки. Странно защо не ги слагат и на Ярис.
                              Ефектните прагове и спирачни апарати също не са направени да радват окото на селския тунер (нищо, че масово се ползват за тва).
                              Тъй че работата на концепта е да покаже колко съвършена може да е една кола в това, за което е предназначена.

...после идват производствените мениджъри, счетоводителите, юроенкап, зелените активисти, сдружението на майките-феминистки и разказват играта на концепцията...
                              дизайнерите също така могат да си позволят и да правят точно това, което си поискат също като художниците... кой ще им реализира проекта е друг въпрос.

ти ли им плащаш и толкова ли си навътре в нещата, че да определяш кое е актуално и кое не, кое е съществено и кое не ? (не го възприемай като лична нападка, говоря по принцип)

дизайнът МОЖЕ и да бъде самоцел
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                              X